logó
címfotólogó

Urnás temetés

Az urnás temetés napjainkban már a legelterjedtebb temetési forma. Teljes körűen elvégezzük a temetést, ránk bízhat minden, a halottszállítással, a hamvasztással és a temetés lebonyolításával kapcsolatos teendőt.

urnás temetés

A temetés megrendelése

Irodáinkban gyakorlott munkatársaink segítenek a halálesetet követő teendőkben, a hamvasztás és az urnás temetés megrendelésében.

Iratok beszerzése

Ránk bízhatja a hamvasztáshoz szükséges iratok, a Halottvizsgálati bizonyítvány, a Halotti anyakönyvi kivonat, a hamvasztási engedély beszerzését is.

Halottszállítás és hamvasztás

  • Az elhunytat elszállítjuk a haláleset helyszínéről. Ha a haláleset otthon következik be, éjjel-nappal hívhat minket ügyeletes telefonszámunkon és munkatársaink rövid időn belül a helyszínre érkeznek. Amint a szükséges iratok rendelkezésre állnak, az elhunytat a hamvasztóüzembe szállítjuk.
  • Ha szükséges, munkatársaink az elhunytat a szállítás előtt felöltöztetik.
  • A krematóriumban szigorúan ellenőrzött, számítógép-vezérelt körülmények között megtörténik a hamvasztás, és a hamvak egy légmentesen zárt, műanyag urnabetétbe kerülnek.
  • A hamvakat tartalmazó urnát munkatársaink visszaszállítják a hamvasztóüzemből.

Kegyeleti kellékek

Széles kellékválasztékot biztosítunk díszurnákból, urnakoporsókból, sírjelzőkből, a temetéshez szükséges kegyeleti kellékekből. A honlapunkon megtalálható termékeket megtekintheti személyesen is irodáink bemutatótermeiben.

Kegyeleti koszorúk, virágok

Megrendelheti tőlünk a kegyeleti koszorúkat, virágokat, 1991 óta foglalkozunk koszorú- és virágkötészettel. Katalógusunkat megtekintheti itt, honlapunkon is.

Ravatalozás

Elkészítjük a ravatalt, korszerű hangosítást biztosítunk, igény szerint több mikrofonnal, egyedi zenei összeállításokkal.

A temetés lebonyolítása

Elvégzünk minden, a temetéssel kapcsolatos teendőt:

  • Kiássuk az urna sírhelyét, szükség esetén elmozdítjuk a sírkő- vagy urnafülke fedlapot.
  • A temetésre érkező gyászolók koszorúit elhelyezzük a ravatalnál.
  • A búcsúztató beszédet követően az urnát a sírhoz vagy urnafülkéhez visszük és végső nyughelyére helyezzük.
  • Elvégezzük a hantolást, visszaragasztjuk az elmozdított sírkő- vagy urnafülke fedlapot.
  • Az urnaelhelyezés alatt a kegyeleti koszorúkat, virágokat a sírhoz szállítjuk, majd az urnaelhelyezés végén a sírra helyezzük.

Munkatársaink együtt érző tisztelettel, alkalomhoz illő viseletben végzik munkájukat és a temetés zavartalan lebonyolításához szükséges létszámban vesznek részt a búcsúztatón.

urnás temetési ravatal

Forduljon hozzánk bizalommal, több mint 28 év szakmai tapasztalattal segítünk az urnás temetés megszervezésében.