logó
címfotólogó

Szórásos temetés

Mint üzemeltető, a velencei temető szóróparcellájában végzünk szórásos temetéseket. A szóróparcella az elhunyt felekezeti hovatartozásától, lakhelyétől függetlenül, egész évben, bárki számára igénybe vehető. A temetéshez nincs szükség díszurnára és sírjelzőre sem, az elhunyt nevét gravírozott névtáblán rögzítjük a szórókút mögötti gránittáblára.

szóróparcella hamvak szórásához

Háborítatlan nyughely

A sírhely és a névtábla helye örök érvényű, azokat soha nem kell újraváltani. Szóráskor a hamvak vízzel nem érintkeznek, így a vízbemosásos megoldásokkal ellentétben a sírhely nem igényel időszakos karbantartást, a hamvak valóban végső, háborítatlan nyughelyükre kerülnek.

A szórásos temetés megrendelése

A szórásos temetés gárdonyi és velencei irodáinkban rendelhető meg, a halálesetet követő teendőkben gyakorlott munkatársaink segítenek Önnek. Ha a hamvasztás már korábban megtörtént, a hamvakat átvesszük Öntől és a temetőbe szállítjuk.

Iratok beszerzése

Ránk bízhatja a hamvasztáshoz szükséges iratok, a Halottvizsgálati bizonyítvány, a Halotti anyakönyvi kivonat, a hamvasztási engedély beszerzését is.

Halottszállítás és hamvasztás

  • Az elhunytat elszállítjuk a haláleset helyszínéről. Ha a haláleset otthon következik be, éjjel-nappal hívhat minket ügyeletes telefonszámunkon és munkatársaink rövid időn belül a helyszínre érkeznek. Amint a szükséges iratok rendelkezésre állnak, az elhunytat a hamvasztóüzembe szállítjuk.
  • Ha szükséges, munkatársaink az elhunytat a szállítás előtt felöltöztetik.
  • A krematóriumban szigorúan ellenőrzött, számítógép-vezérelt körülmények között megtörténik a hamvasztás, és a hamvak egy légmentesen zárt, műanyag urnabetétbe kerülnek.
  • A hamvakat tartalmazó urnát munkatársaink visszaszállítják a hamvasztóüzemből.

Kegyeleti koszorúk, virágok

Megrendelheti tőlünk a kegyeleti koszorúkat, virágokat, 1991 óta foglalkozunk koszorú- és virágkötészettel. Katalógusunkat megtekintheti itt, honlapunkon is.

A temetés lebonyolítása

Elvégzünk minden, a temetéssel kapcsolatos teendőt:

  • Az elhunyt hamvait a szóróurnába helyezzük.
  • Elkészítjük a ravatalt, korszerű hangosítást biztosítunk, igény szerint több mikrofonnal, egyedi zenei összeállításokkal.
  • A temetésre érkező gyászolók koszorúit elhelyezzük a ravatalnál.
  • A búcsúztató beszédet követően a szökőkút működésbe lép, munkatársunk megnyitja a szóróurnát és az elhunyt hamvai 30-60 másodperc alatt a kút alatti sírba peregnek.

Munkatársaink együtt érző tisztelettel, alkalomhoz illő viseletben végzik munkájukat és a temetés zavartalan lebonyolításához szükséges létszámban vesznek részt a búcsúztatón.

Forduljon hozzánk bizalommal, több mint 28 év szakmai tapasztalattal segítünk a szórásos temetés megszervezésében. A szóróparcelláról, a szórásos temetésről és a velencei temetőről részletesen a www.szoroparcella.hu weboldalon olvashat.